dimarts, 23 d’abril del 2013


LLENTILLES DE SEMPRE






Ingredients: (2 persones)

- 150g. de llentilles pardina
- 1 litre d'aigua aprox. (o una miqueta menys depenent de si agraden més o menys caldoses)
- 2 carlotes 
- 1 ceba mitjana
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 1/2 xoriç
- 1/2 botifarra
- 1 trocet de cansalada
- 1 llonganissa
- 1 fulla de llorer
- 1/4 pastilla de carn
- 1 pessiguet de sal


Elaboració:

Netegem les llentilles en aigua, escorrem i reservem.

En l'olla que anem a guisar les llentilles fiquem l'oli d'oliva i afegim les carlotes i la ceba tallada a trossets xicotets. Sofregim una mica i afegim el xoriç, botifarra, cansalada a trossets i llonganissa a trossets. 

Donem unes voltes i quan ja comence a fer-se traiem la botifarra i reservem per tal que no es desfaça.

Afegim  l'aigua, i mentre l'aigua està freda afegim les llentilles. Quan arranque el bull afegim la fulleta de llorer, la partilla de caldo de carn i un pessiguet de sal.

Deixar bullir a foc mig durant 40 min. aprox. (cap als 30 min afegim la botifarra que teniem reservada)

I ja estan preparades!! Bon profit!!


NOTA: Si no tenim alguns dels ingredients també es poden fer. Hi ha moltes variants (afegir porro, bledes o espinacs a última hora,...)


3 comentaris:

  1. Hola wapa,
    ací et deixo la meua versió http://nuestros-aromas.blogspot.com.es/2010/01/leca-lentejas-con-carne-y-verdura-olla.html

    ResponElimina
  2. Hola wapa, no em deixa veure-ho. Un beset

    ResponElimina