dimecres, 3 d’octubre del 2012


BABA GHANOUSH
o puré d'albergínia





Ingredients:

- 1 albergínia
- 1 cullerada sopera de tahina o tahini
- 1/2 dent d'all
- julivert fresc
- suc de mitja llimona
- comí molt
- oli d'oliva
- sal


Elaboració:

Comencem preparant l'albergínia. Tallem el rabet i la punxem amb un ganivet per tota la superfície. L'emboliquem sencera amb paper absorvent de cuina i posem al microones amb un recipient. 7-8 min a màxima potència. Una vegada ha acabat ho deixarem reposar dintre del microones durant 5 minuts sense obrir la porta.

A un morter posem l'all, una cullerada de julivert fresc i mitja culleradeta de sal i piquem bé.

Traiem l'albergínia del microones. Deixem que estiga tèbia, l'obrim per la meitat i buidem la polpa. L'afegim dintre del morter amb la picadeta d'all i julivert. Remenar.

Afegim la cullerada de tahina,  mitja culleradeta de comí molt, el suc de mitja llimona (aprox) i remenem tot.

Presentar amb un bol i acompanyat de tostades, dips, rosquilletes, o pa de pita i amb un raig d'oli d'oliva per damunt.

Diferent manera de menjar albergínia i molt bo.

Bon profit!


NOTA: Es pot ficar una dent d'all sencera i més espècies. Això al gust de cadascú. Així queda molt suau i molt bo.

L'albergínia també es pot torrar al forn durant 40-45 min i temperatura a 180º.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada