divendres, 18 de gener de 2013


TIRAMISSÚ





Ingredients: (12 unitats o 1 pastís).

- 1 got de sucre
- 300ml de nata líquida per a muntar
- 250g de mascarpone
- 3 ous
- un got de café 
- un xorret de Disaronno (si no tenim serveix cognac o ron)
- 100g de cacau pur en pols
- 24 bescuits d'ou


Elaboració:

- En un bol posem la 1/3 del sucre i la nata líquida i la muntem.

- Separem les clares dels ous dels seus rovells i reservar tot.

- Pugem les clares a punt de neu.

- D'altra banda, en un altre bol afegim el formatge mascarpone, els rovells i un altre terç de sucre i treballem bé amb una forquilla fins que estiga ben mesclat i el sucre desfet.
A aquesta mescla afegim la nata muntada i les clares a punt de neu i ho remenem suaument fins que quede una massa uniforme. (reservem)

- Fem un got de café sol i afegim 40g de cacau en pols (aprox.) i també la resta de sucre i un xorret de Disaronno i remenem fins que quede tot ben disolt.

- Mullem els bescuits amb el café però sense deixar que es remullin. Col·loquem la primera capa del tiramissú, després fem una capa de crema, i repetim (capa de bescuit i capa de crema).

- Per últim empolvorem amb la resta de cacau en pols per damunt (jo ho faig amb un colador per que no queden grumolls)

- Deixem reposar en el frigorífic unes 3 hores (si ho preparem el dia d'abans queda més bo)


NOTA: Es pot fer en racions individuals com aquest cas o fer-ho com un pastís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada